Wonion vindt het belangrijk dat haar huurders in een kwalitatief goede woning wonen. Een goed onderhouden woning biedt woongenot en de kwaliteit van de woning blijft op peil. Wonion is verantwoordelijk voor het groot onderhoud aan de woningen, de verantwoordelijkheid van ‘klein dagelijks onderhoud’ ligt bij de huurders. Per 1 juli 2016 zet Wonion het Servicefonds op. Een groot deel van het ‘klein dagelijks onderhoud’ valt straks onder het Servicefonds, huurders kunnen lid worden van dit fonds.

Door dagelijks gebruik van materialen kan slijtage ontstaan, waardoor onderdelen in huis kapot gaan. De reparaties hiervan worden ‘klein dagelijks onderhoud’ genoemd en vallen onder de verantwoordelijkheid van de huurders. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervangen van een kraanleertje of het herstellen van een hangende deurklink. Wonion biedt de service dat zij veel kleine reparaties, die onder de verantwoordelijkheid van de huurder vallen, oplost. Op dit moment neemt zij ook een groot deel van de kosten voor haar rekening. Per 1 juli 2016 brengt zij in overleg met huurdersvereniging Wij Wonen dit onderhoud onder in het Servicefonds en vraagt zij een kleine maandelijkse bijdrage voor deze service.

Het Servicefonds, wat mag u verwachten?
Als deelnemer van het Servicefonds kunt u rekenen op het vakmanschap van Wonion bij het repareren van een groot deel van het klein dagelijks onderhoud. André ten Berge, manager wonen bij Wonion licht toe: “Als wooncorporatie hebben wij de kennis en de kunde in huis om een groot deel van de kleine reparaties vakkundig te verhelpen. Op dit moment komen de kosten ook voor rekening van Wonion. Om deze service te kunnen continueren zijn wij echter genoodzaakt om hiervoor een kleine maandelijkse bijdrage te vragen. Dit doen wij in de vorm van het Servicefonds. Alleen op die manier kunnen we de kwaliteit van de woning, de service garanderen. Daarnaast biedt het onze huurders gemak en de zekerheid van vakmanschap.”

Wat verandert er voor huurders?
Huurders van Wonion, die lid worden van het Servicefonds, betalen maandelijks gelijktijdig met de huur een kleine bijdrage. Zij kunnen rekenen op vakkundige reparaties van ‘klein dagelijks onderhoud.’ Huurders die geen lid worden van het Servicefonds zijn vanaf 1 juli 2016 zelf verantwoordelijk voor de reparatie en de kosten voor het klein dagelijks onderhoud. In het overzicht ‘Onderhoud van A tot Z – Wie doet wat? staat welk onderhoud in het Servicefonds valt. Bij huurders van Wonion viel dit overzicht begin maart op de mat. Leest u de informatie liever digitaal? U vindt de informatie ook op de website van Wonion.

Meld u snel aan en profiteer van laag instaptarief
Wilt u blijven profiteren van de reparatieservice van Wonion bij klein dagelijks onderhoud? Meld u dan aan als deelnemer van het Servicefonds. De bijdrage voor het Servicefonds bedraagt € 4,50. Meldt u zich aan voor 1 juli 2016 dan betaalt u tot 1 januari 2017 slechts € 1,11 per maand. Daarna gaat de bijdrage stapsgewijs naar de eigenlijke bijdrage van € 4,50 per maand in 2019.

Meer weten?
Wilt u meer weten over het Servicefonds? Kijk dan voor meer informatie op www.wonion.nl of neem contact op met de afdeling Woningservice. Woningservice is te bereiken via telefoonnummer (0315) 69 60 96.

Wonion garandeert klein dagelijks onderhoud met Servicefonds